Když zrovna nevařím já.

Mé osobní zážitky a zkušenosti z kaváren, restaurací, bister, foodmarketů, foodfestivalů a trhů.

To jsou mi ale věci! Cukrárna Lukáše Skály je pro mne objev roku. Véééliká konkurence ( ale stále druhé místo) pro Créme de la Créme, co se zmrzliny týče. ALE! To, jak pečou, to je na místo první. Bezesporu.

Cafe Letka

14.03.2018

Cafe Letka na pražské Letné je přesně ta kavárna s nezaměnitelnou atmosférou, která vás bude stále nutit vracet se znovu a znovu.

Když mám čas a chuť výborně posnídat (a nejen to), začít den s výjimečným pocitem, zajdu si na snídani do Cukrárny Myšák. Ano, do té slavné, znovuotevřené Cukrárny Myšák ve Vodičkově ulici, kde už v roce 1904 pan František Myšák otevírá prvotřídní cukrárnu.

Bistro Sisters

28.01.2018

Znáte ten den, kdy máte málo času, hlad, žízeň, nechcete se cpát ničím z fástfůdu a do toho vás tak trochu honí mlsná? Tak to bych vám potom ráda představila (nebo připomněla) bistro Sisters v Dlouhé 39, v centru Prahy. Je to originální projekt Hanky Michopulu, zakladatelky farmářských trhů v Praze a autorky knih Recepty z farmářského trhu.